Korábban érkeztem.
Már a kapucsínómat kevergetem.
Kellemes hangulatú, csendes budai kávézó.
Rékát várom.

Csinos, visszafogottan elegáns 40-es nő, finoman sminkelve, ragyogó mosollyal arcán ül le mellém, piros táskáját maga mellé teszi.

– Én is egy kapucsínót kérek!
– Köszönöm hogy elfogadtad a meghívásomat.
– Nem is tudod milyen szívesen tettem!
– Nocsak!
– Tudod az intim problémákról, az inkontinenciáról  még barátnők közt is csak ritkán beszélgetünk.
– Valóban, találkozásunk apropója, hogy nemrég vettél részt lézeres inkontinencia kezelésen a DermaLuxnál. Miért döntöttél a lézeres beavatkozás mellett? És miért pont a DermaLux stúdiót választottad?
– Márta (58) barátnőm nyáron járt nálatok szintén inkontinencia kezelésen. Sokáig kereste egyre súlyosbodó stressz-inkontinenciájára a megoldást, de nagyon egyedül volt a témában, senkivel sem merte megosztani problémáját. Szégyellte magát. Valahogy azt gondolta, másokat nem érint ehhez hasonló probléma. Aztán a Facebookon találkozott egy hirdetéssel, és azt gondolta megpróbálja.
– És a szégyenlősség ellenére, ezek szerint mégiscsak beszélgetett veled később a témáról.
– Igen, nemcsak az inkontinencia- problémáját, de az ezzel kapcsolatos kellemetlen érzéseit is maga mögött hagyta a két kezelés során nálatok. Azt mesélte, olyan természetes, oldott légkörben beszélhetett a doktornővel a problémáról, hogy többé a sem jelentett gondot, hogy másoknak is beszéljen róla. Nem is bírta volna ki, mert az eredményeket már a kezelést követően tapasztalta.
– Te jóval fiatalabb vagy a barátnődnél, csupán 42 éves, téged is érint a probléma?
– Két gyereket szültem, és már az első szülés után éreztem, hogyha nagyot nevetek, tüsszentek vagy önfeledt játék közben felemelem valamelyik lányomat hirtelen, illetve ugrálás hogy gyors lépcsőzés esetén bizony néhány csepp vizelet megjelent a fehérneműmön.

– Ez nagyon kellemetlen volt?
– Igen, különösen azért, mert már előre tartottam az ilyen helyzetektől és nem voltam olyan felszabadult mint korábban.
– Így hát elszántad magad te is a beavatkozásra? Nem féltél?
– Jaj dehogynem féltem, még az utolsó pillanatban is azt gondoltam, hátha van valami jobb megoldás. Félelmemet csak a doktornő kedvessége és figyelme oldotta fel a konzultáció során. És az eredmények azonnal érezhetőek voltak a kezelést követően. A vizeletcsepegés megszűnt és azóta hírtelenen terhelésnél, tüsszentésnél, nagy nevetésnélugrálásnál sem jelentkezik. Annyira örülök!
– Mennyire volt kellemetlen a beavatkozás?
– Egy vérvételi csőhöz hasonló üvegcsén keresztül történt a beavatkozás, így sem hideget, sem kellemetlenséget nem éreztem, ráadásul előtte a kezelendő területet érzéstelenítő krémmel is bekente. Minimális melegérzetem volt, amikor a kezelőfejjel a hüvelybemenetem környékét kezelte a doktornő. Az egész beavatkozás nem tartott tovább 20 percnél.
– Ennyi az egész?
– Hát… az igazsághoz hozzátartozik még valami…
– Na mesélj!
– A kezelést követően azon a területen vérbőség keletkezik. Erős vérbőség. 2-3 órán át… A kezelést követően azonban azt javasolják, legalább 48 óráig ne éljünk szexuális életet. Az igazat megvallva, ha nem úgy terveztem volna azt a napot, hogy a kezelést követően még néhány dolgot elintézek, igen nehezen tudtam volna ellenállni a csábításnak…
– Még el is pirultál…
– Hát…
– De még ennél is jobban jobban elpirultam, a 48 óra leteltét követően, amikor a párom a szerelmeskedésünk után, ahelyett hogy engem dicsért volna, azt mondta, „Kérlek mondd meg a doktornőnek, hogy csókoltatom!”
– Ennek tudod mi az oka?
– Az inkontinencia kezelés az egész hüvely kötőszövetet fiatalabbá és feszesebbé teszi, ami mindkettőnket igencsak visszarepítette az időben. Így dupla az öröm. Most már érted, miért jöttem ilyen szívesen beszélgetni veled erről? De most már mennem kell, spinning edzésem lesz, és este a gyerekek a nagymamánál alszanak…