BOTOX

Szeretné, ha mimikai ráncai elsimulnának?

Káros hatások nélkül szeretne fiatalodni?

Gyors, biztonságos, természetes módszert keres?

Fokozott izzadását szeretné hatékonyan kezelni?

Botox

A BOTOX… a titkos fegyver a ráncok ellen, amitől még maga a ránc is megijed!

A Botox-kezelés a mimikai izmok mozgását gyengíti, eltérően a bőr rugalmasságát helyreállító lézeres bőrfiatalítástól. A Botox-kezelés eredményeképpen az mimikai izmok nem tudnak összehúzódni, így a kezelés hatására a ráncok elsimulnak.

A Botox egy természetes baktérium által termelt „Botulinum toxin A” nevű anyag. Ellentétben a népszerű tévhittel, a kezelés nem okoz izombénulást, csupán az ideg-izom közötti ingerületátvitelt blokkolja átmenetileg. Ennek eredményeként semmiféle káros hatás nem éri az izmokat vagy az idegeket. Ezért a kezelés teljesen biztonságos, akár korlátlan ideig ismételhető.

Gyors, biztonságos és hatékony megoldást kínál a ráncok csökkentésére vagy megszüntetésére, illetve a fokozott izzadás kezelésére is kiváló megoldás.

Mi is az a BOTOX?

A Botox (Botulinum toxin A) a Clostridium Botulinum baktériumok által előállított, széles körben alkalmazott nagy hígítású toxin, melyet szemészek és ideggyógyászok már több évtizede használnak, a 2000-es évek elejétől orvosesztétikai célokra is engedélyezett eljárás.

Botox terápiával többek között az alábbi ráncok kezelhetők:

  • szemöldök közötti ún. “mérgesráncok”
  • vízszintes homlokráncok
  • szemszéli szarkaláb ráncok

Hogyan zajlik a Botox kezelés?

Minden esztétikai beavatkozás előtt fontos a bőr állapotának felmérése és a terápiás terv megbeszélése.

A Botox beadása rendkívül vékony tűvel történik, általában területenként 3-6 szúrással, ami miatt általában nem szükséges érzéstelenítő krém használata. A hatóanyag lassan fejti ki hatását, így a kezelés után 2-3 nap múlva kezd el érvényesülni, míg a végleges hatás 1-2 hét múlva látható. A Botox hatása fokozatosan gyengül, ahogy az anyag kezd kiürülni a szervezetből. Általában 4-6 hónap múlva ajánlott a következő Botox kezelés. A kezelés tartóssága egyéneként változik.

A Botox terápia tartóssága rendszeres kezeléssel fokozható, így az izmok ráncképző aktivitása is jelentősen csökkenthető. Az ismételt Botox kezelés során várható, hogy egyre ritkábban szükséges az ismétlés a kívánt eredmény eléréséhez.

A beavatkozást követően 6 órán át fontos a függőleges testhelyzetben tartózkodás (lehetőleg ne feküdjünk le, kerüljük a hajolgatást), valamint javasolt az kezelt izmokat gyakran összehúzni, grimaszolni. A kezelést követő 1 hétben kerüljük a szaunázást, szoláriumozást és napozást, továbbá nem ajánlott ránctöltés, kozmetikai vagy lézeres kezelés igénybevétele. Masszírozni sem szabad a kezelt területet ebben az időszakban.

Izzadás ellen is hatékony a Botox kezelés?

Fokozott izzadás vagy hyperhidrosis kezelésére is alkalmas a Botulinum toxin. A kezelt területen (mint például hónalj, tenyér, talp) általában 4-7 nap után jelentkezik a hatás, és rendszerint 4-6 hónapon át biztosítja az izzadás csökkenését vagy akár az izzadás teljes megszűnését.

Milyen mellékhatások lehetségesek?

A Botox kezelés lehetséges, általában enyhébb és átmeneti mellékhatásai:

A beadást követően ritkán előfordulhat múló bőrpír, égő, vagy enyhe csípő érzés, valamint kisfokú duzzanat, esetleg bevérzés.

Még ritkább esetben megjelenhet fejfájás, zsibbadás érzés, vagy helyi izomgyengeség.

Fontos megjegyezni, hogy a mellékhatásoknak többsége általában átmeneti, enyhébb jellegű, és maguktól megszűnnek.

Melyik Botox készítményeket használjuk?

Kimagasló minőségű Botox készítményeket alkalmazunk, mint például a Vistabel (Allergan terméke) és a Dysport (Ipsen Pharma készítménye). Ezek a készítmények az iparág legjobbjai közé tartoznak, hatékony és megbízható megoldást nyújtanak a kezeléseink során.

Évek óta sikeresen alkalmazzuk ezeket a Botox készítményeket, és örömmel tapasztaljuk a kiváló eredményeket. Pácienseink nagyon elégedettek velük, és széles körű pozitív tapasztalataink vannak az alkalmazásukkal kapcsolatban.