Mi is pontosan a pigmentfolt?

Sötétebb, vagy világosabb barna foltok a bőrön, különösen nyáron jelennek meg, hisz a napsugarak hatásásra színük még sötétebbé válik. Sokunknak okozva ezzel kellemetlenséget.

Sajnos a pigmentfoltok, májfoltok nem csupán  a bőr felületén lévő elszíneződések, eltüntetésükhöz ezért nem elég a különböző krémek, peelingek használata.

A pigmentfoltok megjelenésének hátterében hormonális problémák, változások –pl. terhesség, fogamzásgátló tabletta, vagy más gyógyszerek szedése, stb.-, környezeti tényezők -pl. napfény-, örökletes hajlam, de kémiai anyagok is állhatnak.

Nyáron különös figyelmet igényel bőrünk ápolása, ha bőrünkön már korábban is megjelentek májfoltok. A nap UV-sugárzásának nagy szerepe van a pigmentálódásban, ezért különösen fontos bőrünk fokozott védelme ebben az időszakban. Javasolt a nyári hónapokban, nemcsak napozás alkalmával, hanem minden nap 30-50 faktoros megbízható fényvédő krémmel védeni bőrünket. Óvakodjunk a leégéstől, mert ez szintén kiválthatja a foltok megjelenését és növeli a bőrrák kockázatát is.

Hogyan szabadulhatunk meg a pigmentfoltoktól?

Először is forduljunk bőrgyógyász szakorvoshoz, aki konzultáció során személyre szóló javaslatot tesz bőrünk és a probléma szakszerű kezelésre.

A legbiztosabb és leghatékonyabb módszer a lézeres beavatkozás, amely során a fényimpulzus segítségével szétbontják a problémás területeken a bőr pigmentszemcséit.   A vérkeringés ezután már el tudja szállítani a területről a pici pigmentrészecskéket, így visszakaphatjuk egységes bőrszínünket.

Hogyan végzik a kezelést?

A legjobb eredményt a FOTONA Er:YAG, illetve a Q-kapcsolt lézerrel lehet elérni. Hogy kinek melyik javasolt, bőrgyógyász szakorvos hivatott eldönteni, aki a májfolt pigmentáltsága és mélysége alapján tesz erre javaslatot. A DermaLux lézergyógyászaton mindkét lézergép rendelkezésre áll, így a legideálisabb kezelési módot választhatja az orvos és páciense.

Fájdalmas a pigmentfoltok lézeres kezelése?

Melegérzetre számíthatunk a kezelt területen, de ezt a közben alkalmazott helyi hűtés a minimálisra csökkenti.

Mennyi ideig tart és hányszor kell megismételni a májfolt elleni lézeres kezelést?

Ahhoz, hogy tökéletes legyen az eredmény, a pigmentáltság függvényében 2-3 alkalommal szükséges elvégezni a kezelést, ami alkalmanként 15-30 percet vehet igénybe.

Az év melyik szakában javasolt a pigmentfoltok eltávolítása?

Legjobb, ha ősszel, télen végeztetjük el a kezelést, amikor már nem kell tartanunk az erős napsugárzástól.

Teljesen elmúlhatnak a foltok?

Igen, a lézeres kezelés hatására teljesen elmúlhatnak a foltok, sőt bőrtextúránk tömörebb, simább, szebb lesz utána.

Akkor itt az idő, kezdhetjük is a kezelést!

Bejelentkezés: +36 30 911 9670