IPL kezelések

Végleg búcsút intene a nem kívánt szőrszálaknak?

Aknés a bőre, lilás hegek jelentek meg a gyulladások nyomán?

Barna foltok, hajszálér-tágulatok, jelentek meg arcán, nyakán, mellkasán?

Többször leégett a napon?

Rosaceás a bőre?

IPL kezelések

Szinte mindannyiunk számára fontos, hogy a fiatalos, egészséges és üde megjelenésünket minél tovább megőrizzünk. Az öregedés elleni küzdelemben a bőr áll a középpontban, ami nem csupán megjelenésünk leglényegesebb eleme, hanem meghatározza kapcsolatunkat a külvilággal.

A bőr az egyik legkorábban öregedő szervünk. Már 25 éves korunk körül megkezdődik az öregedés jeleinek megjelenése, bőrünk elveszíti feszességét, vízháztartása és vérellátása csökken, felülete egyenetlenné válik. 30-as éveink környékén a bőr már kevesebb rugalmas rostot termel, hyaluron-tartalma csökken, ami miatt a bőr vékonyodik, és elveszíti nedvesség- és zsírtartalmának egy részét, rugalmassága csökken. Amikor elérjük a 40 éves kort, a sejtek regenerálódási ideje hosszabbodik, már nem 28, hanem 40 nap szükséges az újjáépülésükhöz. Ez eredményezhet kevésbé életteli bőrszínt és a mimikai ráncok hangsúlyosabb megjelenését. Ahogy az idő múlik, és elérjük a 60 éves kort, a bőr regenerációs képessége tovább csökken, és érzékenyebben reagál a környezeti ártalmakra. A kötőszövet rugalmatlanná válik, és a barázdák elmélyülnek. Megjelenhetnek pigmentfoltok, értágulatok, szeplők, napfénykárosodás okozta elváltozások. Mindezek hatékony kezelésére alkalmas az IPL fényterápia.

Mi is az az IPL (intenzív, pulzáló villanófény) kezelés?

Az IPL (intenzív pulsed light) olyan hatékony és nem invazív eljárás, amely számos bőrelváltozás kezelésére és a tartós szőrtelenítésre is megoldást nyújt. A villanófény célzottan hat a bőrben lévő kromofórákra, mint például a melanin és az oxyhaemoglobin, így károsítva a kisebb ereket, a melanint tartalmazó szőrtüszőket és a pigmentfoltokat. A kezelés a dermis rétegében serkenti a rugalmas rostok és a kollagén termelődését, ennek eredményeként a bőr feszesebbé válik, csökkennek a ráncok, a bőr színe és felülete egyenletesebb lesz.

Milyen bőrproblémák esetében alkalmazható az IPL kezelés?

Fotorejuvenáció – Bőrfiatalítás, apró ráncok, és a korral járó (piros, vagy barnás) foltosodás eltüntetése

A fotorejuvenáció egy lépcsőzetes, építő folyamat, mely fénybesugárzással történő komplex -a bőr több rétegére is kiterjedő- hatékony bőrfiatalítást valósít meg. Ezt a kezelést azoknak ajánljuk, akik tartósan rugalmasabb, egyenletes színű, ragyogóbb bőrt szeretnének. Már az első kezelés után szembetűnően javítja a bőr szerkezetét és egyenletesebb bőrszínt eredményez.

Az arcon, nyakon, illetve a mellkason megjelenő barna foltok, nap okozta pigmentált öregségi foltok, és az apró értágulatok is hatékonyan kezelhetőek.

A valódi tartós eredmény és bőrszerkezet teljes átalakulása többször ismételt kezelés után várható. A kezelés eredményei négy hét után mutatkoznak. A tartós eredmény érdekében ajánlott kúraszerűen részt venni az fotorejuvenációs kezelésen. Az IPL technológia kíméletes megoldást nyújt a bőrfiatalításra, alkalmazható az arc, nyak, mellkas és a karok területén.

Aknés bőr kezelése IPL terápiával

Az aknés bőr jellemző problémája a túlzott faggyútermelés, mely miatt a faggyúmirigyek eltömődnek, a baktériumok elszaporodnak és gyulladások alakulnak ki. A villanófényes kezelés a faggyútermelést és a baktériumok szaporodását is gátolja a faggyúmirigyekben. Az IPL kezelés az aktív, gyulladt akné kezelése mellett a már kialakult lilás hegek csökkentésére is alkalmas. Fontos megjegyezni, hogy a villanófényes kúra önmagában (4-6 kezelés) eredményességéhez életmódbeli változtatásokra is szükség van, mint például a megfelelő táplálkozás és az otthoni, helyes bőrápolási szokások kialakítása.

Pigmentációs problémák, hajszálér tágulatok, és a rosacea eltüntetése IPL kezeléssel

 Az arcon megjelenő barna foltok, a nap okozta öregségi foltok, a pigmentált napfoltok, az apró értágulatok, és a rosacea is hatékonyan kezelhető IPL-lel. A kezelés során nagy energiájú fény-impulzusokat alkalmazunk, a szükséges hőenergiát a villanólámpa széles spektrumú fényével szelektíven juttatjuk a megfelelő bőrstruktúrákba.

A kezelés során a páciens védőszemüveget visel, a területet pedig hűtőzselével hűtjük, továbbá a gép beépített hűtőrendszere is segít, hogy a kezelés teljesen biztonságos legyen. Egy kezelés általában 5-10 percig tart, mely után csak le kell törölni a hűtőzselét a kezelt területről.

Minden esetben a kezelést követően fényvédő krémet alkalmazunk. Az IPL kezelésnek nincs maradandó nyoma vagy mellékhatása, átmeneti bőrpír kialakulhat, mely 1-2 napon belül elmúlik. A teljes kúra általában 5-6 kezelésből áll, melynek végén egyenletes, szebb, esztétikusabb, fiatalosabb bőrfelszínt kapunk. Az eredmények már az első kezelés után is észrevehetőek.

Fontos tudni, hogy napbarnított vagy szoláriumozott bőr esetén nem alkalmazható az eljárás.

Tartós szőrtelenítés

Az IPL kezelés szőrtelenítésre való alkalmazása során a pulzáló fény energiája a szőrtüszők pigmentjét alkotó melaninban nyelődik el. A fényenergiája hővé alakulva hatékonyan károsítja a szőrtüszőket, ami meggátolja a szőrszálak növekedését.

Az IPL gép segítségével az eljárás gyors és látványos eredményeket hoz. A szőrnövekedés három fázisból áll: növekedési fázis, átmeneti fázis és nyugalmi fázis. Az IPL kezelés hatására az aktív növekedési fázisban lévő szőrtüszők elpusztulnak, miközben a környező szöveteket a fény nem károsítja. Az ismételt kezelések révén az éppen aktuálisan aktív szőrtüszőket kezelve hosszú távon is tartós bőrsimaságot érünk el.

Fontos megjegyezni, hogy az IPL kezelés ideálisabb az őszi-téli időszakban, nyáron, illetve szoláriumozott bőr esetében nem ajánlott.