Sokan tapasztaljuk a pubertáskor után, hogy még mindig naponta küzdünk a mitesszerekkel, pattanásokkal és a nyomukban ottmaradó hegekkel, az olajosan csillogó arcbőrrel. Azt gondolnánk, a smink mindent eltakar, de ezek a problémák igen nehéz feladat elé állítják még a profi sminkeseket is, nemhogy minket a hétköznapokban.

Tippjeink az aknés, problémás bőr kezelésére

1. Fokozott tisztaság

Aknés bőr esetén fordítsunk extra figyelmet bőrünk tisztántartására! Bőrtípusunknak megfelelő tisztító készítményeket javaslunk, ennek kiválasztásában bőrgyógyász, vagy kozmetikus segítségét is kérhetjük. A vizes lemosást se feledjük!

 

2. Ne nyomkodjuk!

Tudjuk, ezt nagyon nehéz megállni, hisz szinte automatikusan odanyúlunk, piszkáljuk,        ha pedig nagyobb, gennyes, igen nehéz megállni, hogy ne nyomkodjuk. A nyomkodással azonban komoly hámsérülést és felülfertőzést okozhatunk, aminek gyógyulása akár több hetet is igénybe vehet.

3. Napközben ne érintsük!

Ügyeljünk, hogy minél kevesebbet érjünk arcunkhoz piszkos kézzel, -de még tisztának gondolttal se-, mert ezzel növeljük a fertőzések esélyét, könnyebben begyulladhatnak a pattanások.

4. Öltözködés

Ha a pattanások a mellkasunkon, vállunkon, felkarunkon is jelen vannak, fontos, hogy ne vegyünk rá műszálas ruhát. Javasoljuk a könnyen szellőző pamut ruhaneműt.

5. Haj

Mossunk hajat gyakran és hordjunk olyan frizurát, ami nem lóg homlokunkba, arcunkba!

6. Étrendi változtatások

Ha huzamosabb ideje, gondos kezelés és rendszeres ápolás ellenére sem múlnak a pattanások, érdemes étel-intolerancia vizsgálatot végeztetnünk. Sokszor ugyanis tejcukor, tejfehérje, glutén vagy más élelmiszer intolerancia  áll a probléma hátterében. Ehhez nem kell orvosi beutaló, sok laboratórium végez ilyen vizsgálatot. Ha pozitív eredményt kapunk, mindenképpen forduljunk orvoshoz!

7. Napozás

A nap sugarai jót tehetnek problémás bőrünknek, de vigyázzunk, ne égjen meg arcunk, testünk! Használjunk magas faktorszámú naptejet és ne napozzunk a déli órákban!

8. Borotválkozás

Férfiaknál fontos, hogy óvatosan borotválkozzanak, előtte meleg vízzel igyekezzenek felpuhítani a bőrt. A tisztaságra itt is fokozottan javasolt ügyelni.

9. Kozmetika

Ha jó kozmetikust találunk, ő is tud segíteni az állapot optimalizálásában. Kezeléseikkel, ápolási és krémhasználati tanácsaikkal jelentősen hozzájárulhatnak a javuláshoz.

10. Bőrgyógyász

Aknés, pattanásos bőrünkkel javasolt bőrgyógyász szakorvos felkeresése. Az orvos a probléma hátterét is igyekszik felderíteni, melyek lehetnek hormon-eltérések, allergiák, étel-intolerancia, bakteriális fertőzések, a szervezet egyéb területén lévő gyulladások, gócok. Javasolhat gyógyszert, gyógykrémeket, különböző kezeléseket és ellát személyre szóló ápolási tanácsokkal is.

10+1 LÉZERES KEZELÉS

A Jolly Joker! A technika egyik leghasznosabb vívmánya a világújdonságnak számító, rendkívüli hatékonyságú FOTONA lézer, mely végre valóban megszabadíthat bennünket a pattanások okozta kellemetlenségektől, akár tinikorúak, akár idősebbek vagyunk.

Ne habozz, próbáld ki Te is! Meglátod, valódi segítséget kapsz!