– Hallottam, hogy a méhsüllyedés is kezelhető lézerrel. Ez tényleg lehetséges?

– Tisztázzuk először is, mi is az a méhsüllyedés!

Nézzük a kismedencei szerveket:

A kismedencében a méhet és a többi belső szervet izmok, ínszalagok és a kötőszövetek tartják. A kötőszövet azonban az idő múlásával, az ösztrogén hormon szintjének csökkenésével, illetve terhességet, szülést követően, vagy öröklött kötőszövet-gyengeség miatt meggyengülhet, így jelentősen veszíthet tartásából.

A kötőszöveti és az izomlazaság következtében a kismedencei szervek, a húgyhólyag, a végbél, a hüvely és a méh elhelyezkedése is változik, egyre lejjebb kerül. A gyengülés következtében először az első és hátsó hüvelyfal süllyedése következik be, majd mivel a hüvely tartása jelentősen lazul, a méhsüllyedés is elkerülhetetlen. Súlyosabb esetben a méh a hüvelybemenetnél kiboltosul, tapintható.

Ez a fizikai kellmetlenségen felül sok esetben vizelet- és széklettartási problémával is jár. És ne feledkezzünk meg ezek lelki hatásáról sem, hisz az állapot következtében jelentősem meginoghat női önbizalmunk, a szexuális élet és a sport így szinte lehetetlen, a felszabadultságunk, addigi aktív életünk köddé válik.

– Mennyire gyakori a méhsüllyedés?

– Talán nem is gondolnánk, de a nők több, mint egyharmada küzd ezzel a problémával. Nincs mit szégyellnünk rajta, és tehetünk is a gyógyulás érdekében.

– Segítenél, mit tehetek, ha már nálam is kialakult a méhsüllyedés?

– Fordulj nőgyógyász szakorvoshoz mielőbb! A legújabb és legmodernebb gyógymód a prolapsus esetében a lézeres beavatkozás, ez az innovatív eljárás nem igényel altatást, műtétet, nincs vágás, szúrás és fájdalomtól sem kell tartanunk.

Felépülési idő sincs, a kezelés után azonnal visszatérhetünk hétköznapi tevékenységünkhöz.

– De hogyan működik a lézer egy ilyen sajátos probléma esetén?

– A FOTONA lézeres kezelés stimulálja a kismedencei szövetekben és a hüvely falában a kollagén-újrarendeződést és az új kollagénrostok szintézisét. A lézeres kezelés a hüvelyfal vastagságát és rugalmasságát növeli, ezáltal jelentősen feszesíti a kismedencei területet. A beavatkozás következtében visszarendeződik a kismedencei ideális állapot, a méh megemelkedik, a hüvelyfal ismét feszessé válik.

– Hol végeznek ilyen lézeres méhsüllyedés kezelést?

– A DermaLux lézergyógyászaton nagy gyakorlattal végzi nőgyógyász szakorvos a kezelést, akivel az előzetes vizsgálat és konzultáció során mindent megbeszélhetsz, és a felmerülő kérdéseidre is személyes választ kapsz.

– Kérnék hozzájuk egy telefonszámot!

+36 30 911 9670

Hívd őket bátran!