Intim megfiatalodás? Újra igazi, felszabadult nő lehetek én is?

Mit is jelent sokunk problémája a stressz-inkontinencia?
Köhögés, tüsszentés, emelés, erőlködés, lépcsőzés, ugrálás, sportolás alkalmával történő akaratlan vizeletvesztés, vizelet elcseppenés, melyet nem kísér vizelési inger.

Milyen korban jelentkezhet?
Szülést, szüléseket követően, így tehát már fiatalkorban is előfordulhat, vagy a változókor után, amikor kötőszövetünk testünk egyéb részein is lazábbá válik.

Mi hajlamosíthat rá?
Kialakulásában szerepet játszhat a túlsúly, dohányzás, hörghurut, köhögési rohamok, többszöri, vagy nehezebb várandósság, szülés, öröklött kötőszöveti gyengeség, vagy a kismedencei területet érintő műtétek.

Kezelése lehet:

– MŰTÉTI, mely altatással, több napos kórházi tartózkodással, fájdalommal, a sebgyógyulás kellemetlenségeivel jár és a műtét után hosszabb felépülési idővel kell számolni. A munkából való hosszabb kimaradásra és a mindennapi életbe való lassú, fokozatos visszatérésre lehet utána számítani.

– LÉZERES, ez a forradalmian új kezelési lehetőség csak néhány éve elérhető világszerte, és hazánkban is. A kezelés csupán 2 x 30 percet vesz igénybe, nem kell kórházba feküdni, nem jár altatással, és fájdalommal sem kell számolni ráadásul a kezeléseket követően azonnal visszatérhetünk mindennapi tevékenységünkhöz. A lézeres kezelés a probléma okát, a meglazult kötőszövetet kezeli az érintett területen, aktiválja a kollagéntermelődést, aminek következtében az intim terület visszakapja feszességét, erős tartását, rugalmasságát, mintha 10-12 évvel visszatekernénk az idő kerekét.

Az alábbi animációs videó remekül szemlélteti, mi is történik a beavatkozás során:

A Dermalux lézergyógyászati Központ több éve sikeresen végez lézeres inkontinencia kezelést.

Dr. Szabó Olga orvos-igazgatót kérdeztük a tapasztalatokról:

Nem is gondolnánk, hogy a nők több mint felét érinti az inkontinencia problémája. Sokan közülük nem szeretnének műtőasztalra feküdni, keresik az alternatív megoldásokat. Lézeres kezelésünk áttörést jelent ezen a területen, hisz egyszerűen, két alkalommal végzett kezeléssel orvosolható a probléma. Nagyon jók a tapasztalataink. 80-90%-os javulásról, sok esetben teljes gyógyulásról számolnak be pácienseink. Ez nemcsak nekik, de nekünk is nagy örömöt jelent, hiszen ezért választottuk a világ vezető lézerét, a FOTONA-t. A választás előtt nagyon komoly piackutatást végeztünk. A választásunk egyértelműen a FOTONA lézerre esett. Ebben a lézerberendezésben az Er:Yag lézersugár olyan egyedül álló , úgynevezett SMOOTH módozatban áll a kezelőorvos rendelkezésére, amely a nyálkahártyán annak megsértése nélkül halad át. A lézer energiáját közvetlenül a nyálkahártya alatt lévő szövetbe juttatva, ellentétben a széndioxid  (CO2) lézerekkel, melyek pici lyukakat ütnek a nyálkahártya érzékeny felszínén, megsebezve azt, miközben áthaladnak rajta.

A FOTONA lézer esetében következményes mellékhatásokkal nem kell számolnunk. Emiatt nincs vérzés, felülfertőződés, több napos regenerációs idő és hegek sem képződnek.

Inkontinencia kezelésünket  a lehető legoptimálisabban tudjuk hatékonyan, sérülés- és mellékhatások nélkül, fájdalommentesen elvégezni.

– Miért hirdetik olcsóbban néhány helyen a lézeres inkontinencia-kezelést?

– Ahol alacsonyabb árért kínálják a kezeléseket, ott a FOTONA lézerberendezés árának negyedéért, harmadáért beszerzett lézerrel végzik a kezelést.  Így a kezelés díja is alacsonyabb lehet. De ennek nem várt ára lehet.  Ezekkel a berendezésekkel végzett eredményes kezelést esetleges kellemetlen mellékhatások és hosszabb lábadozási idő kísérheti.  A kezelt területen komolyabb vérzés is kialakulhat, illetve hámsérülések, sebek keletkezhetnek, nyomukban hegek, érzéketlen területek maradhatnak  vissza. Ez nem a kezelést végző kollégák szakértelmének a hiánya. Az olcsóbb széndioxid lézerek hatásmechanizmusában van különbség.

Az inkontinenciával küzdő hölgyek egyre tájékozottabbak és gyakran kérdezik tőlünk, hogy a kezelésre használt lézer milyen berendezés.  Úgy vélem ezt a kérdést egy kedvezőbbnek tűnő kezelési ár esetében mindig meg fel kell tenni. Egy hasonlattal élve, a mi berendezésünk, a FOTONA lézer, a lézerek csúcsmodellje. Nem mindegy, hogy valaki Mercédesszel, vagy Trabanttal vág neki egy életre szóló nászútnak.  Ma már sok páciensünk gondolja úgy, hogy inkább többet áldoz az inkontinencia kezelésre, mint hogy esetleg nem várt, kellemetlen mellékhatásai legyenek a kezelésnek.

– Ezek szerint Önöknek nincsenek ilyen negatív tapasztalataik a FOTONA lézerrel?

– A FOTONA cég szabadalmaztatott fejlesztésének köszönhetően lézerünk csak a kötőszövetben fejti ki áldásos hatását, nem okoz vérzést, hámsérülést. A kezelés a fiatal korra jellemző kollagén szintézist eredményez. Ez új kollagén rostok feszesítik a kismedencei területet. A hüvely fala rugalmasabb lesz és megszűnnek a kis- és közepes stressz-inkontinencia kellemetlen tünetei.

– Pácienseik mennyire elégedettek?

– Még nem volt olyan páciensünk, aki ne ajánlotta volna egy barátnőjének, kolleganőjének a FOTONA lézeres inkontinencia kezelést. Több nőbetegünk a barátnőjét, az ismerősét is elhozta vizsgálatra, kezelésre. Nagy öröm számukra, hogy a sikeres kezelés után  a hölgyek már nyíltan mernek beszélni erről az egyébként tabunak számító témáról. Most a kezeléseinket a honlapunkon és a női magazinokban meghirdetett kedvezménnyel ajánljuk. Hölgybetegeinktől naponta kapunk pozitív visszajelzést, ami nagy öröm számunkra és bizonyítja a FOTONA lézeres inkontinencia kezelés megbízhatóságát, hatékonyságát, orvosaink szakértő munkáját és mindazt az előnyt, amit mi kínálunk másokkal szemben.