A pigmentfoltok a bőrön megjelenő barnás foltok. A káros UV-sugárzás nagymértékben befolyásolja a bőr pigmentációját, és ha sok időt tölt a napon, szoláriumban, akkor később, bizonyos életkor felett biztosan megjelennek a barnás foltok (tipikusan 40-50-es évektől) a bőrén. A pigmentfoltoknak három nagy csoportja van, ez a fajtája az úgynevezett öregségi pigmentfolt, vagy napfolt, ezek könnyedén eltüntethetőek lézeres kezeléssel és az eredmény megfelelő fényvédelemmel fenn is tartható.

A bőr pigmentációját befolyásoló első számú tényező a káros UV sugarak miatti bőrártalom. Éppen ezért fontos a napi fényvédelem, hiszen ezzel megelőzhető a pigmentfoltok kialakulása és megvédi a bőrt a sugarakkal szemben.

A rendelőben a pigmentfolt eltávolító kezelésekhez kétféle Fotona Er:YAG és Q-kapcsolt lézer is rendelkezésre áll, ám minden lézerkezelést követően a fedetlen területeken magas faktorú fényvédő krém használata javasolt.

Egy átlagos hétköznapon, amikor napközben az idejét egy épületen belül tölti, ha reggel megfelelő mennyiségű fényvédőt használ, akkor bőven elég védelmet fog adni a nap végéig. Viszont ha például vízparton napozik, úszik, akkor közvetlen fürdés után, illetve 40-80 percenként ajánlott újra használni a fényvédőt a biztonság érdekében.

A fényvédelem mellett érdemes még antioxidánsokkal is segíteni a bőrt a „foltmentes állapot” megtartása érdekében. Az egyik legismertebb, leghatékonyabb antioxidáns a C-vitamin, tehát érdemes C-vitaminos kozmetikumokkal segíteni a bőrt. De mégis mire jók az antioxidánsok? Képesek felvenni a harcot a káros szabadgyökökkel szemben, Segítenek megelőzni a korai ráncokat, a pigmentfoltokat, és sokat tesznek azért, hogy a bőre egészséges és ragyogó lehessen. Emellett az antioxidánsok nagyon jó tulajdonsága, hogy feljavítják a használt fényvédő hatékonyságát is, tehát ez a két termék egymás hatását segíti a szép bőr megtartása és a pigmentfoltok halványítása érdekében.

A lézeres pigmentfolt eltávolító kezelés eredményét támogató, fényvédő és C-vitaminos kozmetikumokat a SzépségCenter.hu webshopban is megtalálja.