Inkontinencia. Stressz inkontinencia.
Tabu téma.
Hát beszéljünk róla!

-Mi lehet az oka az inkontinenciának? –tesszük fel mi nők sokszor a kérdést, hisz fiatalabb, de idősebb nőktől is hallunk az inkontinenciáról, -persze mindig csak ismerősünk ismerősét érinti a probléma.
-Leginkább az intim területet érintő terhelés a kiváltó ok. Gyakori a hüvelyi szülést követően, ha nagy a baba, vagy több terhesség követi egymást, vagy elhúzódó szülést követően.
De az ok lehet túlsúly, vagy nehezebb fizikai munka, sok emelés, extrém terheléses sport is.
De ezektől függetlenül, a menopauza után is sokaknál jelentkezik az stressz-inkontinencia. Erre az időszakra jellemző a hormonhiányos állapot, az elvékonyodó, támaszt már egyre kevésbé adó hüvelyi kötőszövet és ezzel együtt jelentkezik a hüvelyszárazság, a fájdalmas együttlétek, a hüvelytágasság érzete és sajnos az inkontinencia is.

-Honnan tudhatom, hogy engem is érint-e a stressz-inkontinencia?
-Stresszinkontinencia esetén elegendő egy tüsszentés, köhögés, nagyobb nevetés, hírtelen megerőltetés, emelés, vagy ugrás a vizelet akaratlan elcseppenéséhez. Komoly vizelettartási problémát ez a stádium még nem jelent, de tudjuk, ez is milyen nagyon kellemetlen a hétköznapokban, hisz ekkor kezdődik a betétek használata, ami később, súlyosabb esetben pelenka használatát is szükségessé teheti.

-És itt jutunk el mindannyian a kérdéshez: megelőzhető mindez?
-Igen, jó hírünk van! Már nálunk is elérhető a hatalmas áttörést jelentő, minden korábbi beavatkozásnál egyszerűbb, gyorsabb, valódi megoldást hozó FOTONA lézeres inkontinenciakezelés!

-De hogyan segít az inkontinencián a lézer?
-A FOTONA lézeres inkontinenciakezelés során a szakorvos a speciális eszköz segítségével a lézersugarakkal a  hüvelycsatornán keresztül a környező szövetekre termikus hatást gyakorol. A kezelés stimulálja a kollagénrostok újrarendeződését és új rostok termelődését a kismedencei szövetekben és a húgycsőnyílás környékén. A kezelés megerősíti és alátámasztja a hólyagalapot, megszünteti az inkontinenciát, megközelítve ezzel a korábbi, egészséges állapotot.

-Mire számítsak, mennyire fájdalmas a kezelés?
-A kezelést -a korábbi alkalommal elvégzett konzultációt és vizsgálatot követően- egy fájdalomcsillapító krém használatával kezdi nőgyógyász szakorvosunk, így semmiféle fájdalomra nem kell számítanunk sem a kezelés alatt, sem azt követően.

-Hány alkalomból áll a kezelés és milyen gyors a felépülés utána?
-A FOTONA IncontiLase inkontinenciakezelés 2 alkalmas kezelés, alkalmanként átlagosan 30 perig tart és a második kezelést 3-5 héttel az elsőt követően vehetjük igénybe. Felépülési idővel nem kell számolnunk, azonnal visszatérhetünk megszokott életünkhöz. A beavatkozás hatását a kezelést követően azonnal érezhetjük, sőt, a következő hónapokban az tovább fokozódik.

-Ez csodálatos!
-Várjuk jelentkezésedet a +36 30 911 9670 számon!