– Piros foltok jelentek meg az arcomon és az orromon is. Mi lehet ez, Mariann? –kérdeztem a kozmetikusomat is, azt mondta, rosacea sajnos, ezzel nem lesz könnyű dolgod. Nagyon elszomorított.

Te, mint bőrgyógyászati asszisztens, biztos tudod, miről beszélek…

– Anyukám is évekig küzdött a tiednél sokkal csúnyább, pirosabb és nagyobb területű rosaceával, aztán megtalálta a megoldást.

– Akkor mégis van erre megoldás?

– Anyu is sok év kudarca után találta meg a megfelelő kezelést. Mindent kipróbált, a legdrágább gyógyszertári szuperkészítmények után járt kozmetikushoz többféle kezelésre és gyógyszert is szedett.

– Ezek mind sikertelenek voltak?

– Átmeneti, minimális  javulást szinte mindegyik hozott, de egyik sem oldotta meg a problémát.

-Azt tudod, mi az oka a rosaceának?

– Az évek során szinte a szakértőjévé váltam. Ez egy fokozott, erős pirosodással járó értágulat a bőrön, a magyarok 5-10%-át érinti. A rosaceás bőrre való hajlam öröklődik, okozhatják gyomor és bélrendszeri betegségek, vérnyomás-ingadozás és hormonváltozás is. De összefügg a táplálkozással -pl. alkohol, erős fűszerek, kávé, forró ételek-  és az időjárás, az erős napfény, meleg, szél és a hideg fokozzák a tüneteket. Bőratka is okozhatja. Az arcbőr általában fokozottan érzékeny a kozmetikumokra is és a fizikai hatásokra is.

– Igen, ezt tapasztaltam. Gyakran égő érzést okoz.

– Igen. Sokszor a tünetek rohamokban jönnek és vannak szinte tünetmentes időszakok is, de sajnos ez nem jelenti a gyógyulást.

– Anyukádnak mi hozott gyógyulást?

– Dr. Szabó Olga bőrgyógyász-kozmetológus szakorvoshoz irányítottam, aki mellett akkoriban kezdtem el dolgozni és nap mint nap láttam a lézeres kezelése általi gyógyulásokat. A lézerrel rendkívüli eredmények érhetőek el a rosaceás bőr gyógyításában is. Csoda ez a lézerberendezés.

– És anyukád teljesen helyrejött?

– A gyógyulása 90-95%-os. Gyakorlatilag tünetmentes. A rosaceáról azonban tudni kell, hogy ez egy hajlam, ami azt jelenti, hogy a kezelt terület mellett később máshol is kijöhet, nyilván enyhébb formában. Azt azonban ismét lehet kezelni, így nagyon szépen lehet tartani a gyógyult állapotot.

– Fáj ez a lézeres rosacea kezelés?

– Nem fáj, kis szurkálást érezhetsz a kezelés közben. Egy speciális, direkt erre a célra kifejlesztett, irányított hűtés minimálisra csökkenti a kellemetlenség-érzést.

– Lesz valamilyen nyoma a kezelésnek?

– Minimális bőrpír, mely nagyon hamar elmúlik. Este már randizhatsz.

– Szeretnék hozzátok elmenni lézeres rosacea kezelésre én is!

– Hívd a +36 30 911 9670-es számot időpontért!