A várandósság során sok változás megy végbe a női szervezetben. És a folyamatnak a baba születésével még koránt sincs vége.
Nézzük sorban, miben változik az intim terület a szülés után!

Hüvelytágasságot érzékelhetünk

A kismedencei izmok a szülést követően veszíthetnek rugalmasságukból, ami érthető, hiszen a baba kitolása megköveteli a kismedencei izmok lazaságát. Ezután a hüvely is jelentősen tágabb maradhat. Hogy mennyire tágul meg a hüvely, függ a baba nagyságától, illetve a szülés kitolási szakaszának hosszától, de egyéni, vagy öröklött tényezők is befolyásolhatják.  A kitágult, laza hüvely jelentősen befolyásolhatja az életminőségünket. Így nehezebb örömöt találni a szexualitásban, a nőiességünkben, elveszíthetjük önbizalmunkat, és negatív hatással lehet párkapcsolatunkra, házasságunkra is.

Szárazságot tapasztalhatunk

Babájukat szoptató édesanyák gyakran panaszkodnak hüvelyszárazságra. Ebben az időszakban csökken az anya szervezetében az ösztrogénszint, emiatt a hüvely szárazabb lehet, és ez átmenetileg szintén sok kellemetlenséget okozhat. A fájdalom mellett a fertőzésekre is fogékonyabbá válhatunk az állapot miatt.

Fájdalmas együttlétek

A baba születése jelentősen igénybe veszi az intim területet, különösen a hüvelyt. Előfordul, hogy nem tud megfelelően tágulni, ilyenkor szakadhatnak a szövetek, sőt, néha a hüvely izmai is. A gyógyulás a szülést követő időszakban akár jelentős fájdalommal is járhat.

Sötétebbé válik

Gyakran előfordul, hogy a hüvely külső részének színe megváltozik, sötétebbé, bordóvá, barnássá válik.  Ennek oka a terhesség során végbement hormonális változás, és a szülést követő beavatkozások miatti hegesedés lehet.
A szülést követő néhány hónapban általában ezek a tünetek megszűnnek vagy jelentősen enyhülnek.  De a nők egy részénél sajnos -különösen a hüvelytágasság érzése- tartósan fennmarad.
Szerencsére ezen a problémán már  hatékonyan, gyorsan és egyszerűen tudunk segíteni a FOTONA IntimaLase hüvelyszűkítés kezelésünkkel.

Kattints a FOTONA IntimaLase hüvelyszűkítés kezelésért!