Egyre több páciensünk kérdezi, mi a különbség a FOTONA és Co2 intimlézer kezelés, annak hatásai és mellékhatásai között.

Tegnap Aczél Judit telefonált, aki a beszélgetés végén hozzájárult, hogy megírjuk a tanulságos beszélgetést.

– Intimlézeres kezelést szeretnék igénybe venni, az inkontinencia és a hüvelyszűkítés is érdekel. Alaposan tájékozódtam a neten, miután nőgyógyászom az utolsó vizsgálat során a lézeres kezelést javasolta stressz-inkontinenciámra és a tág hüvely-érzetemre. Segítsen nekem, mert a neten talált információk nem egyértelműek számomra. Pl. mi ez a nagyon nagy ár- és kezelésszám különbség, amit a különböző lézeres holnapokon olvasok.

– Milyen típusú lézerekről olvasott?

– Olvastam az önöknél  elérhető FOTONA  lézerről és a szén-dioxidos lézerről is.  Miért elég önöknél két alkalommal elvégezni a kezelést, míg a széndioxid lézer esetében sokkal nagyobb kezelésszámot láttam.

– A FOTONA  a világ jelenleg legkorszerűbb lézergépe. A FOTONA számos klinikai vizsgálatot végeztetett, melyekkel alátámasztották a kezelés biztonságosságát és eredményességét. Az FDA (USA Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala) figyelmeztetést adott ki a CO2-s lézerberendezésekkel végzett intimlézeres kezelések viszonylag gyakran kialakuló szövődményei miatt, egyben felszólította ezeket a lézergyártókat biztonságossági vizsgálatok elvégzésére.

-Értem. Miben jobb akkor számomra, ha a FOTONÁT választom?

– Az Er:YAG lézerfény a Fotona lézer egyedülálló, szabadalmaztatott Smooth-módszere segítségével non-ablatívvá alakítható. Ez azt jelenti, hogy kezelés alatt a hüvelyi nyálkahártya sérülése nélkül tudunk termikus hatást gyakorolni a hüvelycsatorna szövetére. Ennek köszönhetően Ön a kezelés alatt és azt követően semmilyen kellemetlenséget nem fog tapasztalni. Nem képződnek hegek a hüvelyben, így nem nem keletkeznek érzéketlen területek sem. Egyéb szövődményekkel sem kell számolnia.

– Ez a lézer akkor más, mint a frakcionált lézer?

– Más. A frakcionált lézer apró kis lyukakat üt a bőrön, mi is alkalmazunk például az arcbőr kíméletes fiatalítására, de hatékonyan tudunk segíteni a tág pórusú, akne-heges, egyenetlen bőrfelületű, foltos vagy apró ráncokkal bíró arcbőrön, vagy akár műtéti hegeken is. Ott a felületi hámlasztás a cél, amikor is néhány nap múlva visszakapjuk üde, friss, fiatalos és sima arcbőrünket.

– Intimlézeres kezelésekre is használható a frakcionált lézer?

– Igen, és kíméletesebb is, mint a CO2 lézerek, de okozhat nyálkahártya-sérülést, így hegesedéssel gyógyulhat. Mi az intimlézeres kezeléseket a FOTONA Erbiumlézer SMOOTH módozatában végezzük, ami nem okoz felületi sérüléseket, nincs hegesedés és érzéketlen területek sem alakulnak ki a kezelt területen.

– Kezdem érteni! Tehát az intimlézeres kezelések esetében elkerülendő a felületi sérülések okozása, amit önök ennek az új technológának köszönhetően el is tudnak kerülni, míg az arcbőrön az említett problémák esetében éppen ez segít.

– Pontosan így van.

– Tehát ha önöknél végeztetem el az intimlézeres beavatkozást, biztos lehetek abban, hogy a jelen pillanatban elérhető legjobb, leghatékonyabb kezelést kapom. Nem alakulnak ki hegek, és érzéketlen területek sem a kezelést követően és 2 alkalom elegendő lesz, így az árával is tudok kalkulálni.

– Igen, a DermaLux lézergyógyászaton nőgyógyász szakorvosaink a FOTONA legkorszerűbb lézerévelberendezésével végzik az intimlézeres kezeléseket. Pácienseink visszajelzése igen pozitív, jelentős életminőségbeli változásról, panaszaik megszűnéséről, de minimálisan 80-90%-os javulásról számolnak be. Fiatalosabbnak, feszesebbnek, de legfőképpen boldogabb nőnek érzik magukat, életük teljesebb megéléséről, visszakapott fiatalságukról beszélnek.

– Akkor kérnék is egy időpontot önökhöz!

Erbium lézer –FOTONA SMOOTH mód

CO2 lézer

Erbium lézer -frakcionált mód

abláció

nincs

van

van

vérzés

nincs

lehetséges

lehetséges

hőhatás

intenzív, fájdalommentes

van

van

kollagén újratermelődés

intenzív, igen jelentős

van

van

hegképződés

nincs

lehetséges

lehetséges

érzéketlen területek kialakulása a kezelést követően

nincs

előfordulhat

előfordulhat