A hüvelyszárazság sok nő életét keseríti meg, nem is gondolnád, hogy a kényelmetlen tünetek mennyi minden további probléma, betegség hátterében állhatnak. Most azoknak ajánlunk egy kiváló lehetőséget a Fotona Smooth intimlézer kezeléssel, akiknek a síkosítók csak pillanatnyi segítséget nyújtanak, és semmiképp nem szeretnének hormonkezelést problémájuk megoldására.

Mik a hüvelyszárazság tünetei?

Ha a hüvelyhám valamilyen ok miatt elvékonyodik, szaknyelven szólva atrófizál, csökkenni fog a váladéktermelő képessége, ami napi szinten olyan kellemetlen tüneteket okozhat, mint a hüvelyi szárazságérzet, viszketés, égő érzés, nem beszélve ezek hosszútávú következményeiről.

Kiknél gyakori probléma a hüvelyszárazság és miért?

Hüvelyszárazság leggyakrabban az ösztrogénszint természetes csökkenése miatt alakul ki, ezért változókorban levő hölgyeknél a leggyakoribb, ám előfordulhat fiatalabb életkorban szülés után, vagy szoptatás alatt, de méheltávolítás miatti hormonszint csökkenés miatt is. Bizonyos betegségek (pl. endometriózis, cukorbetegség), gyógyszerek (pl. hormonális fogamzásgátlók), de az evészavarok (bulimia, anorexia), és a tartós vagy drasztikus fogyókúra is vezethet a hormonháztartás zavara miatti hüvelyszárazsághoz.

Lehetnek szövődményei?

Hüvelyszárazságban nemcsak a hüvelyváladék kevesebb, hanem a pH-ja is megváltozik, emiatt a hüvely természetes védelmét biztosító tejsavbaktériumok száma lecsökken, így a fertőző baktériumok elszaporodhatnak. Emellett az elsorvadt, elvékonyodott hüvelyhám segíti a kórokozók megtapadását. Ezért a hüvelyszárazság makacs húgyúti fertőzések, hüvelyfolyás, visszatérő hólyaghurut, kismedencei gyulladások kialakulásához is vezethet, nem beszélve a fájdalmas szexuális együttlétekről, ami hosszútávon beárnyékolhatja a párkapcsolatot is.

Hogyan kezelhető?

A kezelés célja a hüvely nedvességének, a hüvelyhám szerkezetének, vastagságának, vérellátásának visszaállítása.  Az ösztrogénszint helyreállítására hormontartalmú készítmények állnak rendelkezésre, melyek használata sok esetben ellenjavallt (például ösztrogénfüggő daganatos betegségekben), de nagyon sokan idegenkednek, el is utasítják ezek alkalmazását. Pillanatnyi segítséget jelenthetnek a síkosítók, különösen a szexuális együttlétek megkönnyítésére. Fitoösztrogéneket vagy más, természetes összetevőt, például hialuronsavat és gyógynövényeket tartalmazó hüvelyi készítmények is elérhetők. A hüvelyhám tartós visszafiatalítását, a hámszövet visszavastagítását azonban ma már hormonmentesen, műtét nélküli lézerkezeléssel is el lehet érni.


Miért jó megoldás az intimlézer?

Az érzékeny, intim területek, így a hüvelyszárazságban érintett hüvelycsatorna kíméletes, gyors és biztonságos kezelése a lézersugarak termikus hatásán alapul. A lézeres kezelés hatására a hüvelynyálkahártya rugalmasságát biztosító kollagéntermelés mellett a vérellátás is javul a kezelt területen, megemelkedik a glikogénszint is (ez szükséges „táplálék” a védő tejsavbaktériumok számára), valamint megvastagszik a hámszövet.  Az intimlézer az egyetlen lehetséges és hatásos megoldás azok számára, akiknél nem lehetséges, vagy nem szeretnék a hormonkezelést.

Miben egyedülálló a RenovaLase intimlézer kezelés?  

A Fotona Smooth és Fotona Er:Yag technológiája olyan egyedülálló innováció, amely – a kezelések során több tízezer mikroheget okozó széndioxid vagy hagyományos Er:YAG lézerekkel szemben – nem jár hámsérüléssel, így a kezelt hüvelyszövet hegmentesen gyógyul, megőrizve rugalmasságát. A Fotona RenovaLase intimlézer kezelés vágás, vagy hőokozta sérülés nélkül stimulálja a kollagénképződést, beindítja az új erek képződését, ezért mellékhatások nélküli, fájdalommentes és tartós hatású.  A hazai tapasztalatok is alátámasztják a nemzetközi tanulmányokat, miszerint 100%-ban megszünteti a hüvelyszárazsággal járó kellemetlen panaszokat.  Egy közelmúltban megjelent tanulmány szerint pedig a FotonaLase kezelés eredményesebb volt, mint a hormonterápia.

3+1 jó tanács

Ne szégyeld! Ötből négy változókorú társad hasonló problémával küzd!

A szakemberek értik, tudják, hogy a menopauza után a hölgyek túlnyomó többsége tapasztal hüvelyproblémákat, és ezek szövődményeit. Ne titkold tovább, szerezd vissza nőiességed, ne mondj le a meghitt együttlétekről.

Ne várj! Magától nem lesz jobb, sőt!

Ha nőiességed romokban, félsz az intim együttlétektől, veszélyben a párkapcsolatod, a halogatás nem jó taktika! Előzd meg a húgyúti fertőzéseket, a gyakran visszatérő felfázásokat, vérezgetéseket!

Ne félj! A RenovaLase fájdalommentes, hormonmentes és biztonságos kezelés!

A mindössze 15-20 perces beavatkozás egyáltalán nem fájdalmas, a lábadozási idővel sem kell számolnod, és rögtön visszatérhetsz a megszokott napi tevékenységedhez, a szexuális életet is folytathatod 48 óra múlva.

Fotona RenovaLase -intimlézer- kezelésre jelentkezz be a DermaLux lézergyógyászatra a 06 30 911 9670-es számon!

Figyelmes, kedves és ami a legfontosabb, tapasztalt lézerspecialista szakorvosaink várnak Téged.