Néhány egyszerű dolog, hogy arcbőrünk évekkel fiatalabbnak tűnjön:

 1. Védd a bőröd a nap káros sugaraitól!

Használj napvédő krémet a sminked alá már májustól! Télen, ha síelni mész, se feledd otthon a magas faktorszámú naptejet! Ha rosaceával küzdesz, erre még fokozottabban figyelj!

2. Sose feküdj le sminkkel!

Minden este alaposan tisztítsd meg bőröd, távolítsd el a sminkedet maradéktalanul! Erre pattanásos, problémás bőr esetén extra figyelmet fordíts!

3. Használj rendszeresen bőrradírt!

Eltávolíthatod vele az elhalt hámréteget, ezáltal  a krémek hatóanyagai is jobban felszívódnak a bőrben. Üde, tiszta lesz bőröd, a smink is sokkal szebben mutat a tiszta bőrön.

4. Hidtatálj, hidaratálj, hidratálj!

Még a ráncmegelőzésnél is fontosabb a hidratálás. Már egész fiatal kortól használj éjszakára és nappalra is a bőrtípusodnak megfelelő hidratálókrémet!

5. Igyál elég vizet!

A bőrünkön is meglátszik, iszunk-e elég vizet. A napi megfelelő folyadékbevitelünk függ az évszaktól, a fizikai aktivitásunktól, testsúlyunktól. Gondoskodj mindig magadról, ne indulj el otthonról egy üveg hűs víz nélkül!

6. Ne dohányozz!

A nikotin csökkenti a bőrben a vérkeringést, ezáltal az nem jut elég oxigénhez, fakóvá válik és idejekorán megjelennek a ráncok.

7. Ne igyál alkoholt!

A rendszeres alkoholfogyasztás nyomot hagy a bőrön is. Pirosassá és duzzadtá válik, száraz foltok jelennek meg rajta. Az alkohol elvonja a szervezetünkből -így a bőrből is- a vizet, felborítja a folyadékháztartást. Sietteti bőrünk öregedését.

8. Táplálkozz egészségesen!

Egyél elég zöldséget és gyümölcsöt! Figyeld a tested jelzéseit! Ne edd túl magad soha!

9. Aludj eleget!

Az alvás a legegyszerűbb szépítőszer. Ismerjük minannyian a mondást: Szépre aludtad magad!

10. Mozogj eleget! Sportolj!

A sport fiatalon tart, hatására endorfin (boldogsághormon) termelődik a szervezetünkben.

11. Ne támaszd az arcod, ne pihentesd állad a kezedben!

Csúnyán megnyújtja a bőrt és látványra sem szép, ahogy kezed nyomán gyűrődik az arcod.

12. Használj napszemüveget!

A hunyorgás jelentősen hozzájárul a szemünk körüli ráncok kialakulásához. Előzzük meg!

13. Nevess sokat!

De sajnos mindez nem elég, mert az évek múlása mindenképp nyomot hagy bőrünkön.
Segítségül hívhatjuk korunk egyik legnagyobb vívmányát, a lézeres bőrfiatalítást, mely a lehető legtermészetesebb módon, a bőr kollagénállományának újraképződését segítve hatékonyan fiatalítja bőrünket. A forradalmian új és rendkívül hatákony  FOTONA 4D arcfiatalító kezelést már Magyarországon, lézergyógyászatunkon is igénybe veheted.

Kattints a lézeres fiatalító kezelésekért!